HTML

münsteri miegymás

Észak-Nyugat Németországban, a Holland határtól nem messze, Münsterben próbálkozom a mester szakkal. Írok, hogy idővel visszanézhessem, milyen volt. És Ti is képet kaphattok. Az egész a teljesség igénye nélkül természetesen. Isti / Blasi

csak úgy képek

minden, amit nem csoportosítok, idővel ide kerül:
Germany minden

Facebook

Klikk, ha tetszik:

Friss topikok

  • zsigmond.judit1974: emelje csak, hajrá! (2011.02.19. 11:26) átvezető
  • : De. :) (2010.10.03. 23:12) bürökrácia
  • blasee: ..:) ja, ez hiányzik belőlem, a vesenyszellem. De amúgy igazad van, csak talán már nem sorstársakn... (2010.05.19. 20:33) sulis dolgok..
  • blasee: Előfordul:) (2010.05.06. 00:00) bici és a velejárók
  • blasee: köszi, üdv oda is! (2010.04.22. 18:45) taking the kitchen

a nyár, a buli, meg a suli

2010.06.28. 02:51 blasee

Az összes barátom Mo.-ról már levizsgázott/lediplomázott. Nekünk még bő 3 hét a vizsgákig. A normális münsteri diák nem paráz túl semmit, élvezi a nyarat, itt is mindenki partyzik. A nemnormális IS Master-es diák meg hát... vhogy megoldja, hogy ne maradjon ki mindenből.

Megy a VB, németekkel nézni a Német meccseket nem alap szint! 
Münsterben mostanában 10kor KEZD sötétedni!!
A szobám a fekvése miatt elviselhetetlenül meleg.
Fesztiválok: sör meg sátor meg zene. 
Grillparty mindennap, minden mennyiségben.
Röplabda pályák mindenhol.
Vándorvinámpark a Schloss előtt.
...
...

A suliban meg egyre parább minden..., nyílván főleg úgy h az ember nem arra akarja szentelni az idejét a részben felsorolt 'zavaró' tényezők mellett.
Viszont azt megemlítem, hogy megmaradjon írásban: egyik óránk elmaradt, mert akkor épp a Németek játszottak:)

Ez a hét durva volt, sztem ilyesmi nem lesz már több a vizsgákig: napközben iskola, órák; este meg vmi kimozdulás.
A házifeladatokat amit lehetett, egész héten tologattam, mert minden napra jutott kb vmi:
Kedden egyetemi WI-Fest volt, szerdán focimeccs nézés, utána party, csütörtökön koliban sörözés hajnalig, pénteken vándorvidámpark látogatás majd kolibuli a Difiék szintjén. A szombat estét meg nem lehet röviden összefoglalni... kemény volt...:)

Szombat reggel 10-re jött át Ergin, hogy csináljuk meg a házikat estig, de mondanom se kell, hogy a várt eremény kb 60%-át teljesítettük, s este már menni 'kellett' bulizni:)

A vasárnap meg egy külön posztot érdemelne a hazautazásomról, remélem lesz időm megírni a közeljövőben...

+kb minden írottról van pár képem, de most nincs kedvem feltölteni, ez is talán később..!
 

Szólj hozzá!

egy hét nyár

2010.06.07. 01:05 blasee

Huh a héten végig jó időnk volt. Pontosan hétfőtől máig! Ki is használtam és most így vizsgidősuck előtt próbálok lógni sokat az Erasmusokkal is, mert jó arcok, jó programokat szerveznek és többségében németül beszélnek.

Resized JPEG graphic Resized JPEG graphicEnnek eredményeképp voltam velük a héten többször strandröpizni meg Aachenben egy napot kirándulni. Szal a német tudásom  szerintem nagyléptékkel improveoltam, de aztán ma röpi után már úgy ki volt a beszédközpontom, hogy a 3 nyelvből sztem egyiken se tudtam megszólalni. Lehet erre rásegített a 3 óra játék a tűző napon:) Angolul egyáltalán nem ment, németül meg a tudott kevésnek a foszlányai mutakoztak. A magyarom mostanra helyrejött.


Szal mostmár esik is, holnaptól megint északisrakosat játszunk. Aranyosan jelez az asztalon a kis időjárás jelző widget. Hőmérsékletben nem lesz hideg, de a felhőkmegesőkmegvillámok nem bíztatóak. Igazából jobb is így, legalább nem mondom sulizás közben, hogy bár kint lennék:
 Resized JPEG graphic

Szólj hozzá!

szünet volt, van, (nem lesz)

2010.06.03. 20:14 blasee

Ma szünet van. Tök jó ez már a második olyan csütörtök, hogy ünnepnap van a régióban, ez tetszik. A terv az volt, hogy akkor ma tanulás, bepótlom a németházikat meg ilyesmi. Dehát a terv itt is eltér a ténytől.

Igazából nagyon sokmindenről van írni. Legutóbb eléggé a suli nyomása alatt voltam. Szerencsére ez most csökkent picit. De azért nem teljesen. És yess, otthon is voltam egy hetet múlthéten a negyedéves szünet miatt.

Úgy mentem haza, hogy három beadandó van a hét végéig. Szerencsére ebből egyet eltoltak egy héttel így maradt kettő: programozás és IMT prezentáció.

Teljesen jól alakult az otthon lét: mindenkivel találkoztam akivel akartam, van akivel többször is! Balcsival indítottunk Szamó,Orsi,Uhrinyi,Réka társasággal és eszméletlen király volt! Időt bemákoltuk, még le is égtünk, voltunk Tihanyon, strandoltunk (de nem fürüdtünk), ettünk kolbászt, fagyit. Bográcsoltunk, iszogattunk, jól elvoltunk :) 
Resized JPEG graphic
Resized JPEG graphic

 

 

 

 

 

---

Resized JPEG graphic

Aztán BP-n belátogattam a KBC-be, ami szintén nagyon jó volt, látni mindenkit, hiányoztatok már. És Zsóótinál is voltunk lakásavatón!! (ő lesz a lakberendezőm, ha egyszer én is eljutok odáig)

Resized JPEG graphicCsak azt nemtom, hogy TAZ veled mivan...?
Balcsi nuku, bulin előbb mentél el mint megjöttél, s Zsoltiéknál meg épphogy több volt mint egy pofavizit... (??)


Otthon mentek a király kaják, plusz nyársoztunk Polaknál is. Mozit is pótoltam, bulizni is voltunk:)

(Sikerült a házikkal is haladni, de mondjuk legtöbbet szombat éjszaka és vasnap reggel a visszaút a előtt..)

Repcsin két szimpi magyar csaj mellé ültem, ők is kint tanulnak, egyikűjükkel egy ideig egy irányba vonatoztunk, és úgy eldumáltuk az időt a reptéri váróba, hogy 2x is lekéstük a csatlakozást:) Így hazaérkezésben is volt eltérés a tervhez képest (2 óra).

Hétfőn leadtuk a programozás házit, holnap prezentáljuk prezentálja Ergin. Kedden meg uuuuu megtartottam életem első komolyabb prezentációját angoluul:) meg utána próbálkoztam a vitát is vezetni több-kevesebb sikerrel:P

Németül is kezdek már a 'hogy vagy / szép az idő / magyar vagyok' jellegű beszélgetéseknél egyel komplexebbeket is , mint 'van-e mosogatószered?' vagy 'hol és mikor lesz a találkozó?'.

Szal röviden most úgy helyén vannak a dolgok, úgytünik az időjárás is kezd konstans jó lenni, tegnap átmentünk a tóparti kolihoz Adriana-ékhoz iszogatni, majd a városban folytattuk Difivel és a keleti blokkal:)

Tehát ma szünet van, mégsem tanultam még. Igazából arra kenem, hogy meleg van és az allergia is kijött. De ez igaz is: fél nap aludtam, alig van erőm, mert a szervezetem olyanok ellen kűzd, amik nem is károsak... Allergiások tudják.. Már most jobb így este fele, szal asszem nemsokár kezdek németet gyakorolni:)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása