HTML

münsteri miegymás

Észak-Nyugat Németországban, a Holland határtól nem messze, Münsterben próbálkozom a mester szakkal. Írok, hogy idővel visszanézhessem, milyen volt. És Ti is képet kaphattok. Az egész a teljesség igénye nélkül természetesen. Isti / Blasi

csak úgy képek

minden, amit nem csoportosítok, idővel ide kerül:
Germany minden

Facebook

Klikk, ha tetszik:

Friss topikok

  • zsigmond.judit1974: emelje csak, hajrá! (2011.02.19. 11:26) átvezető
  • : De. :) (2010.10.03. 23:12) bürökrácia
  • blasee: ..:) ja, ez hiányzik belőlem, a vesenyszellem. De amúgy igazad van, csak talán már nem sorstársakn... (2010.05.19. 20:33) sulis dolgok..
  • blasee: Előfordul:) (2010.05.06. 00:00) bici és a velejárók
  • blasee: köszi, üdv oda is! (2010.04.22. 18:45) taking the kitchen

sulis dolgok..

2010.05.19. 00:46 blasee

Mióta is nem írtam...? ...régóta...

ehh, valahogy minden ami eszembe jut, azt nem akarnám egy bekezdésben megosztani. Viszont van egy téma, amit most megírok, hogy érthető legyen miért feledkeztem meg kicsit blogolásról.

ez pedig a SULI

szal 4 track ("szakirány") van a kezdektől, amiből hármat kell kötelezően választani:

Information Management
Process Management
Business Networks
Business Intelligence

(csekitáut)

Én ebből a Business Networks-öt akartam kihagyni, de első héten kiderült, hogy a mai agyamnak kvázi impossible a Business Intelligence-en lévő matek, szal végül azt hagyom ki.

Minden track-en semesterenként 2 tárgy van, tehát 6 tárgyam van, ami számtanilag nem is olyan sok. Minden tárgyból heti két elődadás van. Tehát 3*2*2 = 12 lesson / hét. Gyakorlat pedig: ......... ---> az nincs! de ezt most abszolút negatív értelemben mondom, mingyárt kifejtem. Aztán jön a heti 4 német így összesen 16*1,5óra / hét.
Persze tapasztalatból mondom, hogy erre minden jómunkás ember rávágja, hogy az semmi, a heti 40+extra óra munkához képest, ami igaz is.

na de most jön a nagy de:

minden tárgyon csoportokat kellett formálnunk és folyamatosan kapjuk a csoportmunkákat/házifeladatokat. Ezek formálják tulajdonképpen a gyakorlatot, csak ugye tanár nélkül. Előadásokon kizárólag az elméletről van szó, tehát a feladatok megoldásában magunkra maradunk. Plusz a leadási határidő utáni előadáson prezentációt kell készíteni és előadni a megoldásról. Tehát minden szabadidőben: egyeztetés, összeülés, feladat írás, felkészülés, stb. (+ pl.: Múlt hétvégén szombaton is volt suli, és vasárnap egész nap feladatot csináltunk.)

Ezen felül nem elég jó az angolom se, és úgy érzem néha ez is akadály.

Na nem szaporítom tovább erről a szót, és ki kell emelnem, hogy NEM panaszkodásként írtam le ezeket, csak Corvinushoz viszonyítva emelem a szemöldököm ezeken a dolgokon. Egyébként természetes, hogy ezekkel velejár, hogy a feladatírások közbe ökörködünk, stb, dehát ez bármilyen munkában is megvan. Továbbá szerencsére közel minden érdekel amiket tanulunk.

Nah így most éjszaka ez jött ki belőlem, biztos lesz ennél értelmesebb post vmikor. Főleg, ha jövőhéten sikerül magam kipihenni a szünetben.

Ja és igen, tudom, hogy
-ez semmi a BME-hez képest
-ezért jöttem
-örüljek, hogy itt lehetek
(örülök is!)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blasi.blog.hu/api/trackback/id/tr652014422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.05.19. 12:30:09

Viszont majd úgy otthagyod a sorstársaidat mint a pinty, és sokkal többet is fogsz tudni náluk. Tartsa benned ez a lelki erőt. :)

blasee 2010.05.19. 20:33:39

..:) ja, ez hiányzik belőlem, a vesenyszellem.
De amúgy igazad van, csak talán már nem sorstársaknak kell hívni őket.
A lényeg, hogy ideje lenne lecserélni a képedet a neved mellett:)
süti beállítások módosítása