HTML

münsteri miegymás

Észak-Nyugat Németországban, a Holland határtól nem messze, Münsterben próbálkozom a mester szakkal. Írok, hogy idővel visszanézhessem, milyen volt. És Ti is képet kaphattok. Az egész a teljesség igénye nélkül természetesen. Isti / Blasi

csak úgy képek

minden, amit nem csoportosítok, idővel ide kerül:
Germany minden

Facebook

Klikk, ha tetszik:

Friss topikok

  • zsigmond.judit1974: emelje csak, hajrá! (2011.02.19. 11:26) átvezető
  • : De. :) (2010.10.03. 23:12) bürökrácia
  • blasee: ..:) ja, ez hiányzik belőlem, a vesenyszellem. De amúgy igazad van, csak talán már nem sorstársakn... (2010.05.19. 20:33) sulis dolgok..
  • blasee: Előfordul:) (2010.05.06. 00:00) bici és a velejárók
  • blasee: köszi, üdv oda is! (2010.04.22. 18:45) taking the kitchen

ez hiányzik

2010.10.31. 00:19 blasee

na, a helyzet az, hogy rég írtam, sokminden történt, de nem igazán találtam olyat amit érdemes leírni hosszabban mint egy fb fal bejegyzés. (na nem mintha oda sokat írnék:):))

Ám.
Egy (számnév) érdekes dolog történt velem ezen a héten. Úgy kezdődött, hogy az erasmusosok honlapján felgfigyeltünk, hogy csüt este PUBCRAWL van, a Dómnál találkozó. Tehát magyarosan kocsmatúra, éshát mentünk.

Szal tömeg a téren, egypár ismerős arc nyelvórákról, meg 3 'tutor' instrukciói: 8 csoportba rendeződjünk be, kap minden team egy almát, egy tojást, meg egy papírt feladatokkal. Hm, Adrinaval és Difivel néztünk, hogy mi legyen, aztán ráorientáltam őket egy csajokkal kitömött csoportra, hogy csatlakozzunk rájuk. Középen ált egy lány értetlenül, kezében a kapott tárgyakkal, hogy akkor most mi legyen.

Na ekkor történt az érdekes dolog. Előbújt belőlem az instruktor-isti, hogy úgymondjam. Kezembe ragadtam a feladatlapot és felszólaltam, h
"A nevem Isti és én leszek ma a csoportvezető".
Ahh, dejó volt. Na de nem is úgy lett vége, h lehurrogtak és mentek a saját dolgukra, hanem igen, megcsináltuk a 'túrát', s még csopi(TM)-felest (naná, hogy Jägermaistert) is intéztem. (Bár tegyük hozzá, a tojással meg az almával nemtom mi lett.)

Aztán hazafele sétálva 2 környékén azon merengtem, hogy igen, ez hiányzik. Egoista dolog ez, vágesz. De nemtom, nekem ez adja a legtöbbet, ha rám figyelnek, akár hülyeséget(pl kocsmatúra), akár kevésbé hülyeséget(tanítás) mondok....

Szólj hozzá!

bürökrácia

2010.10.03. 20:50 blasee

Nem mondok sok újat azzal, hogy Németo. a bürokrácia ki**szott fellegvára, de azért "poén" a saját bőrömön érezni.

Szal amikor az ember azt hinné, hogy mivel második féléve van itt, már mindent elintézett (a hónapokig tartó intézkedések után) akkor [mondjuk nem kellett volna melózni is elkezdeni..]:

  • új internet csomagok vannak, a régiek megszűnnek, új a rendszer -> el kell intézni
  • mivel a bankszámlám junior -> újra be kell mutatni a mostani semester ticketemet
  • adókártyát kell igényelni
  • munkaszerződéshez 3 formot 3 példányban kitölteni
  • biztosításról új igazolást kell szerezni
  • németórákhoz besoroló tesztet újra kitölteni (neten jelentkezés, időre elmenés, stb)

ezekhez meg még hozzá jön, hogy

  • az embernek elszakad a bowdene és -> el kell intézni..;)
  • újra ösztöndíjat akarok pályázni

..hm így le írva nem is tünik olyan soknak..

1 komment

back for the second round

2010.10.03. 20:15 blasee

yes yes yes, újra itt !!

atom sokminden történt athome, és megint sikerült egy felejthetetlen Zsóryt, Kenutúrát, Ausztriai nyaralást és további értékes pillanatokat átélni

Difivel együtt jöttünk vissza, kalandos volt: Münchenig szuper MÁV vonattal, ott eltöltöttünk másfél napot: városnézés, na meg persze októberfeszt (ami amennyire jó, annyira drága is volt...). Münchenből mitfahrerrel jöttünk fel Kölnig, s onnan vonat. Szal megtettem a távot másodjára is a földön.

 

Na de lényeg a lényeg, hogy nem buktam meg semmiből!! (még modellezésből sem:)) ami nagy meglepetésként ért, mert ahogy a vizsgákról kijöttem nem ezt sejtettem. Tehát ilyen szempontból bódottá van. 

Uh viszont kitaláltam, h kéne vmi tanszéki meló, mert az a menő meg fizet is meg ilyemsi, szal jelentkeztem még múlt félév végén. Az interjúra el kellett olvasnom egy 120 oldalas anyagot és írni belőle egy pappert... Szal így a vonatokon olvastam meg foglalkoztam vele, mert érkezés után másnapra voltam behívva. Ilyen kérdéseket tett fel, hogy hogy képzelem el a folyamatmenedzsmentet 5 év múlva, mik a mostani issue-k, mik lesznek az akkori issue-k, hova tartunk. Milyen nagy neveket tudok a szakmában, stb:) Végül leesett neki, h nem vagyok én akkora penge, mint amekkora a szám.. viszont végül szerencsére (??) felvett, de akkurátusan 5 könyvet az asztalra ejtett, h akkor ezeket olvassam el h képben legyek. Ja meg írjam meg újra a pappert, mert az úgy nagyon "shallow".. danke.
Heti 6 órát fogok dolgozni effektíven, amihez majd minden bizonnyal kell olvasni megilyesmi. A koli díj fog belőle kijönni.

Ja meg tegnap Shuqi (ejtsd: suc(s)i) átköltözött Kölnbe és elmentünk vele 3an segíteni cipekedni, meg akkor már várost nézni: a Kölni Dóm dermesztően monumentális, a csoki múzemra nem volt időnk, ettünk kóbászt Kölsch sörrel a Rajna partján. +feelingesen pezsgett az élet, szó szerint tömeg volt.

 

amúgy egy könyvet elolvastam az 5ből, kéne kezdeni újra feldolgozni az anyagot (ezért is blogolok inkább), kedden jön drdj Viktor szombatig, vele zúzunk majd Groningenbe is meg ilyesmi, utána meg már tényleg keményen kezdődik a second round..!

puszi addig, istibá

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása