HTML

münsteri miegymás

Észak-Nyugat Németországban, a Holland határtól nem messze, Münsterben próbálkozom a mester szakkal. Írok, hogy idővel visszanézhessem, milyen volt. És Ti is képet kaphattok. Az egész a teljesség igénye nélkül természetesen. Isti / Blasi

csak úgy képek

minden, amit nem csoportosítok, idővel ide kerül:
Germany minden

Facebook

Klikk, ha tetszik:

Friss topikok

  • zsigmond.judit1974: emelje csak, hajrá! (2011.02.19. 11:26) átvezető
  • : De. :) (2010.10.03. 23:12) bürökrácia
  • blasee: ..:) ja, ez hiányzik belőlem, a vesenyszellem. De amúgy igazad van, csak talán már nem sorstársakn... (2010.05.19. 20:33) sulis dolgok..
  • blasee: Előfordul:) (2010.05.06. 00:00) bici és a velejárók
  • blasee: köszi, üdv oda is! (2010.04.22. 18:45) taking the kitchen

kellemes csalódás

2010.11.05. 23:48 blasee

na ez jó volt.

Mindig is nehezményeztem mióta kint vagyok, hogy itt kb szarnak a nem erasmusos, rendes oktatásban részesülő külföldiekre, ránk. 'Örüljünk, h itt lehetünk' érzést árasztott felénk az egyetem. Ezért próbálok az erasmusokhoz integrálódnia néha.

Viszont 2 hete jött egy Einladung postán 'külföldiek üdvözlése' (Begrüßung der ausländischen..) címmel, amire ma került sor egy nagyelőadóban. Akkor döntöttem el tutira, hogy megyek mikor Ran, az új gyerek Shri Lankáról szólt h kapunk uni-münsteres táskát is, ő már tudja:)

Tényleg kaptunk táskát jeeeee (már ezért megérte!!:), meg kajátpiát:)
Beszédett tartott a rektorhelyettes, a polgármester és még mások fontosak, hogy: szívélyesen köszöntenek minket Münsterben; örülnek, h itt vagyunk; mi minden lehetőség van itt; milyen problémával mikor kihez forduljunk és arról hogy milyen programokat szerveznek nekünk, külföldieknek, hogy könnyebben beintegrálódjunk. Az egészre van egy szervezet az egyetemen, die Brücke névvel, akikhez bármikor lehet bármilyen ügyben fordulni. 

Az elején azt is elmesélték, hogy ez most új dolog, mert a statisztikák kimutatták, hogy egyre több külföldi tanul itt, az idén beiratkozott ~4000 diákból ~400 külföldi!

Lényeg a lényeg, h átjött végre a törődés feeling:)

Az egész fényét még emelte, hogy az utána az állófogadáson odajött hozzám is meg másokhoz is a rektorhelyettes nőci dumálni (már csak a polgármesterrel való kézfogás hiányzott:)). Aztán meg ismerkedtem és úgy botlottam másik három magyarba sorra, hogy ők sem ismerték egymást... kicsi a világ:)

vannak még csodák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blasi.blog.hu/api/trackback/id/tr182426945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása